Stire

Workshop | “Sistemul RO-SmartAgeing – suport pentru monitorizarea personalizată de la distanță a sănătății și pentru o viață independentă și activă a seniorilor” 22.11.2022, orele 13:30-16:15

Workshop | “Sistemul RO-SmartAgeing – suport pentru monitorizarea personalizată de la distanță a sănătății și pentru o viață independentă și activă a seniorilor” 22.11.2022, orele 13:30-16:15

 

Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare în Informatică, ICI-București are plăcerea să vă invite în data de 22 noiembrie 2022, începând cu ora 13:30, la workshop-ul “Sistemul RO-SmartAgeing – suport pentru monitorizarea personalizată de la distanță a sănătății și pentru o viață independentă și activă a seniorilor”, organizat în cadrul Proiectului “Sistem de monitorizare non-invazivă și evaluare a sănătății persoanelor vârstnice într-un mediu inteligent (RO-SmartAgeing)” din cadrul Programului Nucleu: “Competitivitate și eficiență prin specializare inteligentă în TIC - SMARTIC” finanțat de Ministerul Cercetării, Inovării și Digitalizării.

Evenimentul urmărește prezentarea rezultatelor cercetărilor desfășurate în cadrul proiectului RO-SmartAgeing, precum și realizarea unui cadru în care participanții să facă un schimb de experiență și să identifice potențiale oportunități de colaborare și cercetare.

Sistemul RO-SmartAgeing dezvoltat vizează furnizarea de servicii suport care să faciliteze asistența medicală și socială acordate unei persoane în vârstă în cadrul propriului domiciliu, printr-o monitorizare de la distanță realizată prin intermediul unui mediu inteligent personalizat în funcție de specificitățile vârstnicului, dar și în funcție de evoluția în timp a stării sale de sănătate. În plus oferă servicii care să permită un management integrat și personalizat a sănătății și a stilului de viață a seniorului, cu un accent sporit atât pe implicarea directă a acestuia în gestionarea propriilor aspecte medicale și sociale, dar și a medicului curant, a îngrijitorului/familiei și al altor specialiști implicați în îngrijirea vârstnicului.

Proiectul RO-SmartAgeing vizează, printre altele, și realizarea de modele privind evaluarea stării de sănătate și a calității vieții în legătură cu sănătatea, modele pentru evaluarea acceptării și utilității dispozitivelor Internet of Things (IoT) inteligente aplicate la îngrijirea persoanei vârstnice.

Workshop-ul se va încheia cu o scurtă discuție despre cercetări și direcții actuale în domeniul monitorizării la distanță a pacienților, susținută de dispozitive inteligente.

Dacă doriți să participați, sunteți așteptați în ziua de marți, 22 noiembrie 2022, începând cu ora 13:30, la sediul ICI București: Bd. Mareșal Averescu 8-10, Sector 1. Pentru înscrierea la eveniment sau informații suplimentare despre workshop, nu ezitați să scrieți la adresa de e-mail: marilena.ianculescu@ici.ro.