Meniu

Grupuri de lucru

Medicină translațională/ Translational Medicine

Despre grup: Acest grup tematic de lucru adună organizații de cercetare publice și private care dezvoltă activități care vizează rezolvarea problemelor de sănătate și îmbunătățirea sănătății umane și a longevității, cum ar fi cercetarea pre-clinică bazată pe dovezi sau cercetarea orientată asupra bolii, cercetarea clinică , etc.

Coordonator: Dr. Andrei Luca

Adresa de email: wg.transnational@gmail.com

 

E-sănătate și educație/ E-health and education

Despre Grup: Acest grup tematic se referă la aplicarea generală a TIC în medicină (de la inteligența artificială la aplicații mobile la telemedicină) și la educația referitoare la sănătate, motiv pentru care majoritatea membrilor săi sunt universități /institute de cercetare și IMM-uri cu experiență relevantă în domeniul e-sănătății și educației.

Coordonator: Flaviana Rotaru

Adresa de email: wg.ehealth@gmail.com

 

Materiale pentru sănătate/ Materials for health

Despre Grup: Obiectivul acestui grup tematic se extinde asupra materialelor pentru sănătate, pe trei direcții: biomateriale încorporate în dispozitive medicale, materiale utilizate în produsele farmaceutice și de îngrijire personală și nu în ultimul rând, materiale pentru imagistică.

Coordonator: Dr. Roxana Piticescu

Adresa de email: wg.materialsforhealth@gmail.com

 

Echipamente și instrumente medicale/ Medical equipments&instruments

Despre grup: În acest grup, universități, institute de cercetare și IMM-uri și-au adunat expertiza pentru a sprijini cercetarea și dezvoltarea într-una dintre cele mai importante, specifice și dinamice domenii: echipamente și instrumente medicale, care acoperă: echipamente și instrumente pentru servicii de diagnostic și laborator. , îngrijire primară, sânge, monitorizare critică, îngrijire critică, imagistică medicală, servicii de ultrasunete, produse neonatale etc.

Coordonator: Mădălina Argăseală

Adresa de email: wg.medequipments@gmail.com

 

Bioeconomie pentru sănătate/ Bioeconomy for health

Despre Grup:

Bioeconomia pentru sănătate se concentrează pe o abordare holistică a zonei de sănătate, unde sănătatea este legată de mediu, tehnologie și economie.

Scopul acestui grup este de a oferi sprijin și consiliere în inițiativele proiectului din partea Cluster-ului, care se ocupă de abordarea cu: alimente durabile și hrănitoare, alimente sănătoase, economie și sănătate ecologică, sănătate holistică și educație pentru sănătate pentru toți. Activitățile acestui grup în contextul problemelor provocatoare continuu, cum ar fi obezitatea copilului și adolescentului, consumul de alcool, tutun și droguri, printre altele, sunt de o importanță crucială în dezvoltarea și implementarea de proiecte și inițiative politice în acest domeniu.

Coordonator: Prof Dr. Ing. Izabela Stancu

Adresa de email: wg.bioeconomy@gmail.com

 

Responsabilitate socială pentru sănătate/ Social Responsability for Health

Despre Grup: Scopul acestui grup este să asigure suport membrilor clusterului în a integra conceptul de responsabilitate socială în cadrul activităților derulate de aceștia. 

Coordonator: Alina Patrahau

Adresa de email: wg.socialresp@gmail.com

 

Politici Publice pentru Sănătate/ Public Policies for Health

Despre Grup: Scopul acestui grup este să susțină acțiunile tuturor celorlalte grupuri la nivel de politici publice.

Coordonator: Flaviana Rotaru

Adresa de email: wg.healthpolicies@gmail.com


Despre noi Misiune și Viziune Directii strategice si Obiective Echipa ROHEALTH Servicii