Stire

07.04.2022 - Webinarul | „Toxicologia AZI”

Webinarul |„ Toxicologia AZI” oferit de CROMATEC PLUS 

Webinar-ul  are scopul de a prezenta  tehnicile actuale de analiza fizico-chimică, cu aplicabilitate in domeniul toxicologiei. Vor fi abordate două arii principale:

  1. Cromatografia, cu precadere tehnica cromatografiei cuplate cu spectrometria de masa (GC-MS), pentru identificarea si cuantificarea compusilor organici de tipul drogurilor sau medicamentelor din probe biologice  
  2. Spectrometria, cu accent pe o tehnică cu sensibilitate foarte mare, si anume spectrometria de masa cu plasma cuplata inductiv (ICP-MS), pentru identificarea si cuantificarea metalelor si urmelor de metale în matrici biologice complexe

În contextul actual, identificarea cât mai precisa a acestor elemente sau clase de compuși poate fi esentială în diagnosticarea rapidă a pacientilor si adoptarea unei terapii corespunzatoare în timp util, precum și pentru monitorizarea unor tendințe prezente de consum de substanțe, dar și de interacțiune a organismului uman cu factori externi, cum ar fi mediul înconjurator, alimentația și mediul de lucru.

 

 

Subiectul va fi prezentat de

Inginer Chimist – Drd. Mihai Călugăru

Specialist în spectrometrie, absolvent al Universității Politehnice București, angrenat in numeroase proiecte de cercetare, atât în cadrul Universitar, cât și în cadrul parteneriatelor companiei Cromatec Plus cu instituții de cercetare.

 

 

 

Cercetător Științific – Drd. Mădălin Dănilă

Doctorand în chimie analitică (biosenzori peptidici), specialist in tehnica GC-MS/MS-MS, pasionat de toxicologie și metabolismul substanțelor de abuz.

 

Data de desfășurare este joi 07 aprilie, între orele 16:00 și 18:00 (EET).

 

 

Pentru participare, doritorii sunt rugați să se înregistreze AICI. După înregistrare, participanții vor primi linkul de pe platforma Ms Teams unde se va desfășura webinarul.

Mai multe despre https://www.cromatec.ro/