Proiectul CENEMED este un proiect de infrastructura, ce vizeaza modernizarea a 5 directii de cercetare: medicina de urgenta si farmacie, chirurgie oncologica, imunologie – genetica, nefrologie – nefropatologie, gastroenterologie si hepato.
Obiectivul general al proiectului este crearea unui spin-off pe baza unui brevet si dezvoltarea de produse inovatoare in cadrul noii intreprinderi, spre a fi lansate pe piata biomaterialelor nanostructurate, sector economic cu potential de crestere.
Obiectivul general al proiectului constă în dezvoltarea serviciilor de diagnosticare corectă și tratament adecvat a halenei orale, pornind de la rezultatele tezei de doctorat.
Acesta este formulat în concordanță cu obiectivul competiției de a realiza tehnologii/procese noi sau semnificativ îmbunătățite în scopul comercializării acestora. Prin acest obiectiv proiectul îți propune să introducă pe piața serviciilor medicale din România un centru de diagnostic și tratare specializat în halena orală.
Proiectul isi propune dezvoltarea unei tehnologii noi pentru obtinerea de proteze personalizate de reconstructie oculo-orbitala la pacientii cu traumatisme faciale, dar si realizarea unui soft de reconstructie CT 3D adaptat imprimantei 3D pentru implant personalizat.
Obiectivul general al proiectului este cresterea contributiei sectorului TIC prin trecerea de la outsourcing la dezvoltare bazata pe inovare si obtinerea unui produs software inovativ si a unui serviciu inovativ, care vor oferi un diagnostic precoce in cancerul pulmonar si colorectal.
Proiectul propune un sistem inteligent de monitorizare continuă a pacienților cu risc de AVC, care este capabil să identifice cu acuratețe atât debutul AVC cât și alte evenimente cu factori de risc similari, precum infarctul miocardic și aritmiile cardiace. Sistemul Thoven, va da astfel posibilitatea ca pacientul să fie ținut sub observație atât în timpul somnului cât și atunci când este în stare de veghe.
Proiectul va genera un efect pozitiv pe termen lung prin cresterea performantelor personalului medical implicat in implementarea programelor prioritare de sanatate la nivel national si local, respectiv, prin participarea acestora la cursuri de formare profesionala si schimburi de bune practici in vederea obtinerii de tehnici avansate ale abordului minim invaziv in chirurgia oncologica abdominala cat si in vederea dezvoltarii abilitatilor de utilizare a robotului, in chirurgia oncologica pelvina, in concordanta cu necesitatile identificate in domeniul bolilor netransmisibile majore.
Proiectul are ca scop creșterea participării studenților din învățământul universitar din regiunea Centru la programe de învățare la locul de muncă și dezvoltarea deprinderilor socioprofesionale prin organizarea de stagii de practică și pentru 325 de studenți din instituțiile de învățământ cu profil în domeniul medical și/sau instituții de învățământ de diferite specialități conexe domeniului medical. Reducerea ratei șomajului în rândul tinerilor absolvenți la nivelul regiunii Centru, respectiv creșterea angajabilitatii ca raport al instituțiilor de învățământ cu profil în domeniul medical implicate (termen mediu –lung, economic).
Obiectivul general al proiectului este dezvoltarea unui produs inovativ cu aplicatii in domeniul agricol, mai exact un amendament calcaros de sol sub forma de granule, acoperite de un strat de microelemente din gunoi de pasare.