Stire

26 mai 2022 - Webinarul |„Materiale Inteligente pentru Sănătate”

Webinarul |„Materiale Inteligente pentru Sănătate” va fi oferit de societatea Spin-off HYNAMAT - Speaker pe dna. Mădălina Cursaru

Mădălina Cursaru, administrator al firmei SPIN OFF HYNAMAT, este și director de proiect și Cercetător Științific gradul 1 în cadrul Institutului Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Metale Neferoase și Rare (IMNR). Doctor inginer în Chimie din 2008, având conducător de doctorat pe dna Prof. Emerit Aurelia Meghea. Lucrează în cercetare (în cadrul IMNR)  din 2002, după absolvirea Universității POLITEHNICA București, Facultatea de Chimie Industrială (actuală facultate de Inginerie Chimică și Biotehnologii). În perioada 2010-2013 am beneficiat de o bursă de cercetare postdoctorală finanţată prin Proiectul „Fondul Social European – Program de burse postdoctorale Cristofor I. Simionescu” - ID 55216 (2010-2013) în cadrul Institutului de Chimie Macromoleculară “Petru Poni” din Iași în domeniul Biomateriale, subdomeniul ştiinţific „Biomateriale nano-dimensionate și nanostructurate”, tema de cercetare postdoctorat „Materiale nanostructurate hibride pe bază de poliuretani ionici și fosfați de calciu cu potențiale aplicații în ingineria țesuturilor”, având ca tutore postdoctorat pe doamna Dr. Tinca Buruiană. Am peste 30 de articole cotate ISI, 3 capitole de carte în edituri internaționale, 1 brevet european, 4 brevete naționale. Sunt membru in Societatea de Chimie din România din 2018 și membru al Consiliului Științific din IMNR incepand cu anul 2019. 

 

 

Webinarul „Materialele inteligente pentru sanatate”  se adresează pacienților care au pierdut fie un ochi, fie un dinte sau alte parti osoase în urma unor traumatisme, infectii sau în urma fracturilor din accidente auto, agresiuni, căderi de la înălțime, lovituri, accidente de muncă, etc. Acești pacienți necesită sprijin medical, reabilitare psihologică și reintegrare socială, în scopul de a dobândi o calitate normală a vieții. SPIN OFF HYNAMAT poate oferi soluții noi pentru regenerarea si reconstructia osoasa: fie materiale pe baza de ceramica si polimeri sub forma de pulberi nanostructurate, fie scaffolduri realizate prin fabricare aditiva (printare 3D) pe baza acestor pulberi. In prezent, pe piața nu exista astfel de materiale sintetice (care sa includă si un polimer in structura lor). Materialele utilizate in mod curent de către medici sunt din import, ceea ce implica si costuri mai mari pentru pacienti. Avantajul oferit de SPIN OFF HYNAMAT consta in fabricarea unor materiale pentru sanatate in țară, cu echipamentele existente in dotarea firmei, la un pret convenabil fata de materialele de pe piata. Scaffoldurile obtinute prin tehnici de fabricare 3D pot fi personalizate in funcție de cerințele medicului. 

***

Webinar:       Materiale Inteligente pentru Sănătate

Data și ora:   joi 26 mai 2022, 16:00 și 18:00 (EET).

Locație:         online pe platforma ZOOM

Pentru participare, doritorii sunt rugați să se înregistreze AICI. După înregistrare, participanții vor primi linkul de pe platforma ZOOM unde se va desfășura webinarul.

***

Mai multe detalii despre SC.Spin-off HYNAMAT  https://hynamat.ro/index-4.html