Stire

4 membri RoHealth primesc finanțare din PNRR

4 membri RoHealth primesc finanțare din PNRR

Ministerul Sănătății a finalizat evaluarea dosarelor depuse pentru finanțarea proiectelor de modernizare și dotare a ambulatoriilor de specialitate din România.

În cadrul Investiției specifice – Unități de asistență medicală ambulatorie, din Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR), au fost depuse 142 de cereri de finanțare, iar în urma evaluării, au fost selectate în ordinea descrescătoare a punctajului obținut, 55 de unități sanitare.

Aflată în poziția a doua la nivel național în ceea ce privește punctajul de evaluare, Universitatea de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie „George Emil Palade” a primit aprobare pentru finanțarea Unității de asistență medicală ambulatorie din cadrul Spitalului Universitar George Emil Palade, care va contribui esențial la construcția și la dotarea la cel mai înalt standard al Ambulatoriului viitorului spital al universității.

Spitalului Clinic Județean de Urgență „Pius Brânzeu” Timișoara a primit finanțare pentru un proiect pe axa de investiții – renovarea ambulatoriului integrat. Spitalul a fost anunțat că s-a aprobat, proiectul denumit oficial „Modernizarea, extinderea și dotarea ambulatoriului integrat SCJU Timișoara”.

Proiectul depus de conducerea Spitalului Clinic Județean Mureș prevede dotarea ambulatoriilor cu echipamente diverse, cele mai importante dintre acestea fiind un aparat de medicină nucleară, un aparat de mamografie.

Institutul Oncologic „Prof. dr. Alexandru Trestioreanu” Bucureşti a primit aprobare pentru finanțarea proiectului “IOB-Ambulatoriu Integrat performant pentru pacienți bine îngrijiți!”, al cărui obiectiv este creșterea nivelului calitativ al actului medical, respectiv creșterea calității vieții pacienților și nu numai.

Oamenii care și-au făcut de fiecare dată datoria cu pasiune, cu eficiență, cu onestitate și cu modestie, au contribuit la proiectele din cadrul listei de obiective de investiții de la categoria „Sănătate și reziliență economica, socială și instituțională, unități de asistență medicală ambulatorie”, ce a fost publicată vineri, 13 ianuarie 2023, pe site-ul Ministerului Sănătății, www.ms.ro.