Stire

95 milioane Euro disponibile in domeniul Tranziției spre energie curată în cadrul cererii de propuneri LIFE 2021!

Apelurile de propuneri LIFE 2021 au fost publicate și includ 18 subiecte în cadrul subprogramului Comisiei Europene, ”Tranziție pentru energie curată” (Clean Energy Transition).

Bazându-se pe activitățile din cadrul HORIZON 2020 referitoare la eficiența energetica, LIFE Clean  Energy va continua să sprijine proiectele care construiesc cadre politice pentru tranziția energiei curate la toate nivelurile de guvernanță; accelerarea avansarii tehnologiei, digitalizării și a noilor servicii și modele de afaceri; îmbunătățirea competențelor profesionale pe piață; atragerea finanțării private și sprijinirea dezvoltării proiectelor de investiții în energie durabilă; și implicarea și abilitarea cetățenilor în domeniul tranziției energiei curate.

Aproximativ 95 de milioane de euro vor fi disponibili pentru ideile de proiect.

Termenul limită pentru depunerea propunerilor în cadrul subprogramului LIFE Clean Energy Transition este 12 ianuarie 2022.

Apelurile abordeaza subiecte precum:

· Natura si Biodiversitate

· Economie circulara si calitatea vietii

· Atenuarea și adaptarea la schimbările climatice

· Tranziție energetică curată

· Granturi operaționale pentru entități non-profit

Pentru mai multe detalii pentru fiecare apel in parte va invitam sa accesati urmatorul link: https://cinea.ec.europa.eu/news/eu95m-available-clean-energy-transition-projects-under-life-call-proposals-2021-2021-07-15_en