Stire

Apel deschis - DIGITbrain

Proiectul DIGITbrain, este finanțat de CE în temeiul acordului de subvenționare nr. 952071, include sprijin financiar pentru terți (FSTP) în cadrul a două apeluri deschise.

Primul apel are ca termen limita pentru depunere data de 30 iunie 2021.

Conceptul DIGITbrain va face un pas mai departe prin dezvoltarea „Digital Product Brain”, care va stoca date de-a lungul întregului ciclu de viață al unei linii de producție sau al unei mașini. Prin colectarea tuturor acestor date, va fi posibilă personalizarea și configurarea mașinilor / activelor de producție pentru sarcini de fabricare foarte specifice ori de câte ori este necesar. Acest lucru va permite un nou model de fabricație, numit Manufacturing-as-a-Service (MaaS), care va permite producția la cerere de produse mult mai specializate, chiar și în cantități mai mici și totuși într-un mod profitabil din punct de vedere economic.

Inițiativa intenționează să atragă colaboratori pentru a conduce experimente care demonstrează eficiența conceptului DIGITBrain. Fiecare experiment va reuni un utilizator final de fabricație și furnizori de tehnologie pentru a efectua experimentări, pentru a valida soluția DIGITbrain.

Cine poate aplica?

- Utilizatorii finali din sectorul de producție (vor conduce experimentele, de preferință un IMM, dar se pot aplica și MidCaps);

- Furnizori independenți de software (ISV);

- Consultanți în inginerie sau software;

- Organizații de cercetare;

- Furnizori de calcul de înaltă performanță (HPC);

- Orice organizație care va acționa ca un Digital Innovation Hub (DIH);

- Beneficii: Până la 100.000 EUR per experiment.

Mai multe detalii despre apel aici: https://digitbrain.eu/open-calls/#