Stire

BIOVOICES: Nu ratati lansarea oficiala a cartii pentru copii ”Ce este Bioeconomia?”, 30 Martie 2021, 10: 00 CET

Avem placerea de a va invita la evenimentul de lansare al cartii pentru copii intitulata ”Ce este Bioeconomia?” din cadrul Proiectului Biovoices.

📆Evenimentul va avea loc online pe 30 martie la ora ⏰10.00 CET.

Cartea își propune să explice produsele bioeconomice și biologice utilizate zilnic, promovând în același timp stiluri de viață și consum durabile. Pe lângă copii, volumul se adresează și părinților și profesorilor acestora.

Evenimentul se va încheia cu o sesiune interactivă în care participanții interesați să primească exemplare și să asigure diseminarea cărții vor putea interacționa cu creatorii, definind astfel posibilele colaborări care vor fi realizate în lunile următoare.

Biovoices (01.01.2018 - 30.04.2021) este un proiect de 40 de luni care vizează implicarea tuturor stakeholderilor relevanti (factori de decizie politică, cercetători, comunitatea de afaceri și societatea civilă) pentru a aborda provocările societale, de mediu și economice legate de produsele și aplicațiile bio.

De ce o carte pentru copii?
În ciuda tuturor eforturilor Europei și a inițiativelor sale de susținere a bioeconomiei, publicul larg nu este adesea conștient de terminologiile legate de bioeconomie, de aplicațiile bazate pe bio în viața de zi cu zi și de tehnologiile din spatele inovațiilor produse de cercetarea și industria bio. Este esențial să ajungem la tineri la începutul vieții lor ca si  consumatori, pentru a crește apoi ca si consumatori responsabili. Această carte a fost concepută cu scopul de a crește gradul de conștientizare a beneficiilor de mediu, sociale și economice ale bioeconomiei durabile și circulare și a sectoarelor sale, în special a sectorului bazat pe biologie în rândul tinerilor de nivel preșcolar și elementar.
 
Despre ce se vorbește această carte?
”Ce este Bioeconomia?” promovează bioeconomia și soluțiile bio, într-un mod ușor și cuprinzător, sensibilizând producția, consumul și stilurile de viață durabile prin educație, prin implicarea copiilor de la 5 la 8 ani și a părinților, bunicilor, profesorilor și altor adulți care vor citi carte împreună cu ei.
 
11 limbi!

Versiunea pilot a cărții va fi tipărită în peste 10.000 de exemplare în 11 limbi (engleză, italiană, portugheză, spaniolă, greacă, olandeză, germană, română, slovacă, estonă, maghiară) și va fi distribuită în școli, librării, muzee selectate pentru copii și contexte instituționale. 30 de experți - adunați într-un comitet științific - din industrii, universități, centre de cercetare și asociații din întreaga Europă, au furnizat conținutul tehnico-științific pentru crearea cărții, apoi redactat de Biovoices într-un limbaj simplu, clar și ușor de înțeles pentru copii și adulți.
 
Vrei o copie?
Evenimentul se va încheia cu o sesiune interactivă în care participanții interesați să primească exemplare și să asigure diseminarea cărții vor putea interacționa cu creatorii, definind astfel posibilele colaborări care vor fi realizate în lunile următoare.

Pentru a participa va invitam sa accesati pagina de Youtube a proiectului, care va transmite live evenimentul: https://www.youtube.com/channel/UCglonja8vTlTpyir7XxX7FA/videos

Agenda evenimentului aici: https://www.biovoices.eu/download.php?fd=1&l=en&key=feecf0092459663e3e51335d7a86a681 

Mai multe detalii despre proiectul BIOVOICES aici: https://www.biovoices.eu/