Urăm bun venit noului membru ROHEALTH: Asociația Română pentru Educație Pediatrică în Medicina de Familie - AREPMF
Asociația Română pentru Educație Pediatrică în Medicina de Familie - AREPMF- s-a înființat din dorința de a promova sănătatea tinerilor pacienți, copii și adolescenți.
Medicul de familie urmărește dezvoltarea copilului de la naștere până la maturitate, într-un parteneriat continuu cu părinții dar și cu medicii de alte specialități astfel încât micuții pacienți să se dezvolte armonios și să fie sănătoși.
Prevenția ocupă un loc important în activitatea medicului de familie și educația pentru sănătate este un instrument extrem de util în acest scop. Consilierea pentru un mod de viață sănătos este apanajul medicului de familie și aceasta poate fi oferită pe diferite căi: întâlniri educative, ateliere, conferințe dar și cu ocazia fiecărei consultații sau în spațiul virtual.
Medicii de familie au responsabilitatea educației populației și pentru asta au nevoie de actualizarea permanentă a cunoștințelor profesionale și dezvoltarea abilităților de comunicare astfel încât informația medicală să fie percepută corect de către populație.
AREPMF are de oferit două lucruri esențiale în peisajul medicinii de familie, doi piloni puternici pentru a dezvolta și consolida relațiile interumane, care constituie de fapt baza în medicina de familie:
- Actualizarea informației profesionale medicale în practica pediatrică a echipei medicului de familie (pilonul profesional dedicat medicilor și asistenților medicali)
- Optimizarea stilului de viață al familiei – Programul educațional „Școala Familiei Mele” (pilonul de educație pentru prevenție dedicat familiei)
Direcțiile de acțiune ale AREPMF?
- Puericultura - Monitorizarea dezvoltării fiziologice a copilului 0-18 ani
- Nutriția 0-18 ani
- Imunoprofilaxia
- Repere temporale ale dezvoltării neuro-psihice ale copilului, de la naștere până la 18 ani
- Rolul familiei în dezvoltarea personalității copilului 0-18 ani
- Depistarea precoce și managementul factorilor de risc implicați în etio-patogeneza bolilor cronice: anemie, rahitism, HTA, dislipidemie, obezitate, boli respiratorii, disfuncții endocrine, afecțiuni neuro-psihice, afecțiuni hepatice, afecțiuni renale, afecțiuni oncologice, etc.
Valori
Respectul - Față de seamănul nostru aflat în suferință și, în egală măsură, respect în interiorul breslei noastre - condiție esențială pentru a schimba percepția imaginii medicului de familie cu practica pediatrică în societatea românească și a-l repoziționa corect în lumea profesioniștilor în medicină.
Încrederea reciprocă - Fundament al oricărei relații profunde, serioase, fie în interiorul echipei medicale, fie în cadrul relației medic-pacient, condiție de bază a dezvoltării unui parteneriat adevărat, activ implicat.
Valorizarea fiecărui individ - Pentru că nu poți fi liber cu adevărat, decât într-o societate în care așteptările, eforturile și aportul tău personal contează, condiție fundamentală pentru a putea evolua atât la nivel individual dar mai ales la nivel de grup, a cărui parte ești, în calitate de Om și, nu în ultimul rând, de profesionist.
Accesul la educație - Al fiecărui membru al societății, ca promotor al creativității și motor al progresului.
Empatia și compasiunea - Față de suferința umană - condiție sine-qua-non a vocației de a fi medic.
Pentru mai multe informații puteți accesa site-ul AREPMF - https://www.arepmf.ro/