Stire

Bun venit! – Institutul Oncologic București

Urăm bun venit noului membru ROHEALTH: Institutul Oncologic București

 

Unitatea sanitară Institutul Oncologic “Prof. Dr. Alexandru Trestioreanu” București (IOB) este o instituție sanitară publică cu paturi aflată în subordinea Ministerului Sănătății, clasificat în categoria I subcategoria IM – nivel de competență foarte înalt.

Institutul asigură asistență medicală de specialitate complexă, curativă, preventivă și de recuperare, deservind populaţia cu patologie oncologică din întreaga ţară, însemnând toate regiunile geografice şi mediile de provenienţă, atât din mediul urban cât şi din mediul rural.

Înființat în anul 1949 în baza Decretului nr. 54/1949 sub titulatura de “Institutul de Cancerologie” și functionând sub denumirea actuală din 1998, Institutul a reprezentat și reprezintă unul dintre centrele de înaltă performanță în vederea formării specialiștilor în domeniul oncologic din România, fiind primul spital în cadrul căruia au fost aplicate metode complexe de tratament al tumorilor, combinându-se chimioterapia, hormonoterapia, radioterapia si chirurgia.

Activitatea Institului este complexă și ramificată, de la munca de asistență medicală oncologică, de cercetare, la învățământ și formare a cadrelor de specialitate. Acesta beneficiază, de asemenea, de competența specialiștilor cu vaste cunoștiințe profesionale, căpătate în mediul autohton cât și în cel internațional în rezolvarea problemelor multiple și dificile de natură oncologică.

Mai multe detalii despre noul membru ROHealth pe SITE-ul oficial.