Stire

Chifor Vision (Chifor Research SRL), unul dintre marii castigatori ai EIT Health RIS Innovation Call pentru 2020

Cincisprezece proiecte inovatoare de asistență medicală, care implică consorții din opt țări din Europa Centrală, de Est și de Sud, au fost alese pentru sprijin prin intermediul EIT Health RIS Innovation Call pentru 2020.
Printre castigători se numără și Chifor Vision (Chifor Research SRL), membru ROHEALTH, cu proiectul ”Îmbunătățirea unui prototip de scanner parodontal 3D ultrasonografic, cu arhitectura freehand, utilizand retele neuronale in procesarea imaginilor ultrasonografice in scopul automatizarii fluxului de prelucrare a datelor achizitionate.” Proiectul este coordonat de către Chifor Vision (Chifor Research SRL) având ca parteneri Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca, Institutul Român de Știință și Tehnologie și este derulat cu sprijinul Freshblood.
România este pentru al doilea an consecutiv una dintre țările cu cele mai multe proiecte premiate în cadrul EIT health RIS Innovation Call, cu 4 proiecte finanțate.

Felicităm și încurajăm astfel de inițiative care aduc un plus de valoare în domeniul cercetării și inovării din România.

 

Mai multe detalii aici: https://eithealth.eu/news-article/innostars-sheds-light-on-15-new-promising-healthcare-consortia-in-emerging-europe/;

 https://eithealth.eu/project/eit-health-ris-innovation-call/