Stire

Clinica HOPE, membru ROHEALTH organizeaza pe 17 Martie evenimentul online ”UN AN DE PANDEMIE”

Viața noastră a suferit modificări dramatice din cauza pandemiei de COVID-19 si maine, 17 martie 2021 se va implini fix un an de când România a declarat stare de urgență.

Pentru a marca acest moment, echipa de psihiatrii și psihoterapeuti a CLINICII HOPE va prezenta rezultatele unui Raport extins privind efectele psihice asociate pandemiei, denumit sugestiv ”UN AN DE PANDEMIE”.

 Dezbaterea live pe acest subiect se va desfășura online, pe Facebook, din noul sediu din Cluj al Clinicii Hope, de la ora 11.00, lansând astfel Clinica Hope la nivel national.                                          

PENTRU A PUTEA PARTICIPA, ESTE SUFICIENT  SA ACCESATI https://www.facebook.com/events/430324268077348/.

Raportul este singurul de acest fel din România și surprinde atât dimensiunea afectării psihice produsă de pandemie, cât și lipsa completă a intervențiilor la nivel national din partea statului pe acest subiect și lipsa cercetării și finanțării în domeniu.

Efectele medicale și economice, izolarea, restricțiile și îngrijorarea au generat o nouă sursă de suferință pe lângă cea fizică: cea emotională și psihică. În condițiile în care peste 42% din populație este afectată psihic de pandemie, investițiile în crearea de noi servicii și eforturile de creștere a conștientizării în domeniul sănătății mintale sunt absolut necesare.  Care este mărimea acestei pandemii de tulburări psihice? Ce putem face să le prevenim? Unde și cum le tratăm?

Specialiștii invitati, psihiatrii și psihoterapeuti din Bucuresti si Cluj, vor oferi informatii noi legate de directivele Organizatiei Mondiale a Sanatatii privind sănătatea psihică în pandemie și situatia serviciilor de sănătate mintală din Romania. Vom prezenta si noi programe de tratament disponibile din martie in Cluj –Napoca pentru pacienții cu tulburari psihice severe, menite să corecteze multe din deficiențele actuale.

Aceste forme inovative de tratament, premiate international, au fost disponibile până acum doar în București sau online. Ele vor fi accesibile clujenilor din martie 2021 și fizic odată cu deschiderea noului sediu din Cluj-Napoca al Clinicii Hope în Str Padurii, 9A.

Clinica Hope este cea mai mare clinica privata de psihiatrie si psihoterapie din Romania , atingand in 2020 o cifră de afaceri de 1,4 milioane de Euro. Cele 3 clinici din Bucuresti au avut anul trecut peste 5000 de consultatii lunar, in pofida pandemiei, ceea ce reflecta atat calitatea serviciilor si a programelor noastre dar si necesarul urias de interventii de sanatate mintala.

Specialiștii invitați sunt disponibili pentru întrebări și fizic în sediul din Str Pădurii, nr 9A (cartier Zorilor), CLUJ-NAPOCA, oricând pe parcursul zilei de miercuri, 17 martie. Dacă doriți această variantă, vă rugăm să alegeți un interval orar potrivit pentru dumneavoastră în intervalul 10.00-17.30 (pentru a respecta restricțiile în vigoare) și să ni-l comunicați pe adresa office.cj@clinica-hope.ro.

Pentru o întâlnire cât mai utilă, nu ezitați să ne puneți întrebări, atât direct pe facebook cât și pe adresa de email.