Stire

CONFERINȚA NAȚIONALĂ A SERVICIILOR DE ÎNGRIJIRE PE TERMEN LUNG, cu tema „O viziune integrată socio-medicală a îngrijirilor pe termen lung”

Asociația Directorilor Instituțiilor pentru Vârstnici, în parteneriat cu Primăria Municipiului Moinești si Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare în Informatică, organizează prima editie a CONFERINȚEI NAȚIONALE A SERVICIILOR DE ÎNGRIJIRE PE TERMEN LUNG, cu tema „O viziune integrată socio-medicală a îngrijirilor pe termen lung”.

 

 

Perioada de desfășurare: 04-06.11.2022

Locație: Centrul Cultural Lira din Municipiul Moinești, județul Bacău (transportul și cazarea vor fi suportate de către dumneavoastră)
               Conferință se va desfășura atât fizic, cât și online, iar datele de conectare vor fi transmise pe e-mail cu cel puțin 48 de ore înainte de eveniment.


De asemenea, vă rugăm să ne confirmați prezența, la adresa de e-mail: adiv@adivromania.ro și/sau office@moinesti.ro
Pentru orice informație suplimentară, vă stăm la dispoziție la numărul de telefon: 0753.103.259. 

 

 

 

De ce Municipiul Moinesti?
Stațiunea turistică de interes local Moinești se află la contactul dintre Carpați și Subcarpați, mai exact la limita dintre Depresiunea Intramontană Comănești din cadrul Grupei Carpaților Moldo-Transilvani și Depresiunea Subcarpațică Tazlău Cașin, fiind flancat la nord de partea sudică a Munților Goșmanu, iar la sud de Munții Berzunți. Datorită potențialului natural de excepție și a celui antropic care se bucură de o mare diversitate, Moinești a redevenit stațiunie turistică în anul 2017, localitatea bucurându-se chiar de titlul de stațiune balneoclimatică  in perioada interbelică. Municipiul Moineşti, recunoscut ca  prima zonă din lume atestată documentar, din care s-a extras petrolul (1440), completează oferta curativă MONTPESA prin izvoarele minerale a căror valoare terapeutică a fost comparată cu cea a izvoarelor de la Băile Felix, şi prin aerul curat cu proprietăţi curative, instalat în cadrul unui peisaj subcarpatic atrăgător. Orasul este recunoscut şi pe plan cultural, prin existenţa spiritului dadaist creat de Tristan Tzara, cofondatorul mişcării culturale dadaiste ce a depus o mare amprentă asupra artelor plastice şi literaturii europene.
Pe lângă toate acestea, municipiul Moinești cunoaște o intensă viață spirituală și sportivă, precum și o dezvoltare continuă a instituțiilor școlare, judecătorești, bancare și turistice. Ca atare, municipiul are certe perspective de dezvoltare urbanistică, economică și turistică, dorindu-se ca el să devină un centru balneoclimateric important, preferat de turistii autohtoni, dar și de cei din alte localități ale țării sau din străinătate.