Stire

Despre evenimentul BeHEALTH cu Flaviana Rotaru și Raluca Prodan la Actual Regional, TVR Timișoara

Joi, 26 octombrie 2023, Flaviana Rotaru, Președintele Clusterului ROHEALTH, a fost invitată în cadrul emisiunii Actual Regional de la TVR, un talk show captivant care aduce în prim-plan subiecte de actualitate din domenii precum sănătate, educație, politică, economie și nu numai.

BeHEALTH – Evenimentul Internațional organizat de ROHEALTH în colaborare cu Universitatea de Vest din Timișoara a fost una dintre temele abordate în emisiune, ce a avut loc la Timișoara – Capitala Europeană a Culturii, în perioada 24-26 octombrie, 2023.

În fiecare an, participanții la BeHEALTH au posibilitatea de a afla noutăți dintre care cele mai multe de ordin practic, legate de domeniul lor de activitate – cercetarea și dezvoltarea puse în slujba inovării pentru Sănătate și Bioeconomie.

În prima zi a evenimentului a început cu o sesiune plenară despre Oportunitățile de Finanțare pentru Sănătate, pe lângă cele 6 paneluri: E-Health, Social Responsibility for Health, Translational Medicine, Materials for Health, MD and IVD Regulations: Challenges for NBs and Market Operators, The Hospitals From Home.

Cea de-a doua zi a evenimentului a început cu sesiunea de Education for Health, urmată de Cancer Mission, Clusters for Health and Internalization, Woman Entrepreneurship, Bioeconomy for Health și Health Policies and Regulatory Framework.

Ziua s-a încheiat cu Training-ul organizat de Comisia Europeană și Concursul pentru Startup-uri Internaționale în Sănătate. Cea de a treia zi de eveniment a fost dedicată întâlnirilor B2B.

În această discuție, Flaviana Rotaru a fost însoțită de Raluca Prodan, Președintele AGMP (Asociația de Genetică și Medicină Personalizată), membru al Clusterului ROHEALTH.