Stire

Dezbatere pe tema Covid 19- emisiune Canal 33

Soluția pentru Covid-19 : 3 picături/zi de… Solidaritate
https://www.youtube.com/watch?v=t8rk7hLO_J8 ]
În urmă cu aproape un an de zile vorbeam în emisiunea Forum IT despre "Sânge proaspăt pentru sănătatea României", o parabolă la nevoia de centre de suport pentru start-up-uri în care îmbinarea cunoștințelor medicale cu tehnologia informației este dedicată nevoii crescânde de asistență socială și servicii medicale de calitate, educației și formării profesionale, accesării de fonduri și identificării soluțiilor de finanțare a proiectelor inovatoare din domeniul sănătății.
Azi, când vedem lipsurile sistemului medical, inclusiv deficitul de vreo 40.000 de lucrători, la care se pregătesc să se alinieze un număr crescând de demisionari din sistem... din motive de lipsă de materiale și tehnologie (sic!) ne întrebăm CINE ne-ar mai putea trata!
În această seară, în dezbaterea ITalks (de la ora 21.00, pe Canal 33 Romania) susțin dialogul de 45 de minute pe meridianele inovării și antreprenoriatului în Sănătate doi promotori de NOU în domeniul sănătății asistate de tehnologie:
* Doamna Flaviana Rotaru - membru fondator și președinte al Asociației Rohealth - Clusterul de Sănătate. Mamă a 3 copii, Flavia este președintă a ONG-ului Asociația pentru Evoluție-ROTAS cu sediul în Tunari - Ilfov, prin care susține copiii defavorizați să aibă acces la o educație incluzivă și la o mai bună calitate a vieții. Faptul că deține o licență în Inginerie electronică și una în Drept, dar și un master în Management strategic i-a permis să contribuie la scrierea și implementarea cu succes a unor proiecte care au primit finanțare de peste 200 de milioane de euro în subiecte legate de sănătate, prin actuala companie FRONTIER Management Consulting, dedicată, de peste 15 ani, furnizării de expertiză profesională pentru dezvoltarea afacerilor și management.
* Domnul Ion-Gheorghe Petrovai, medic, co-fondator al FreshBlood HealthTech Community din Cluj-Napoca, care, după absolvirea Facultății de Medicină (UMF Cluj) și a celei de Studii Europene (la Babes Bolyai), a acumulat experiență în domeniul vânzărilor, marketingului și accesului la noi piețe pentru mari companii din domeniul farmaceutic, iar din 2010 oferă consultanță în dezvoltarea afacerilor pentru proiecte din domeniul vast al sănătății, la intersecție cu noile tehnologii.

Nu uitați: discuția poate fi urmărită și online, pe YouTube: www.youtube.com/channel/UChXVCKn5sa-e-bNXjX47lJw