Stire

EDCTP3 „Sănătatea la nivel mondial”

Parteneriatul între Uniunea Europeană și țări în curs de dezvoltare privind trialurile clinice (European and Developing Countries Clinical Trials Partnership) urmărește sprijinirea dezvoltării tehnologiilor clinice inovative pentru identificarea, tratamentul și prevenirea bolilor infecțioase legate de sărăcie și neglijate, inclusiv a bolilor (re)emergente.

EDCTP oferă finanţare pentru proiecte integrate pentru efectuarea trialurile clinice. Aceste proiecte integrate combina studiile clinice cu consolidarea capacităţilor şi crearea de reţele. Aceste componente trebuie să fie strâns integrate în aşa fel încât să se asigure că dezvoltarea capacităţilor şi reţelele stabilite sunt utilizate pentru a efectua cu succes studiile clinice, în conformitate cu cele mai bune practici şi să promoveze durabilitatea capacităţilor de cercetare clinice în Africa.

Cu scopul consolidării capacității de cercetare în Africa, sprijinirea carierei cercetătorilor și consolidării sistemelor naționale de cercetare în domeniul sănătății, au fost lansate două apeluri al căror termen este 29 iunie 2023 (HORIZON-JU-GH-EDCTP3-2023-01), respectiv 28 septembrie 2023 (HORIZON-JU-GH-EDCTP3-2023-02-two-stage).

Dacă doriți mai multe detalii puteți accesa următorul link:

https://research-and-innovation.ec.europa.eu/research-area/health/edctp_en