Stire

#EUvsVirus Pan European Hackaton - 24-26 Aprilie2020

Împreună cu societatea europeană, Comisia Europeană caută soluții la provocările legate de coronavirus. Între 24 și 26 aprilie, primul hackathon pan-european este organizat pentru a aborda problema foarte acută a COVID-19. Hackathonul pan-european #EUvsVirus este un eveniment comun între Comisia Europeană și actorii din inițiative naționale similare din statele membre pe ale căror experiențe se dezvoltă hackathonul UE. 28 de țări lucrează în prezent cu noi la #EUvsVirus. Se asteapta participarea a peste 60 000 de cetățeni europeni la hackathon-ul #EuvsVirus.

 

Inovatorii din toate industriile, precum și cetățenii implicați sunt invitați să participe la acest eveniment important. Participarea este posibilă pe site-ul dedicat https://euvsvirus.org/și pe Twitter la #EUvsVirus. Hackathon oferă un cadru organizatoric și tehnic comun în care participanții se pot implica online și pot dezvolta prototipuri și soluții de lucru pentru probleme relevante din punct de vedere tehnic, politic și social în ceea ce privește criza provocata de coronavirus. Acesta are ca scop dezvoltarea comună a soluțiilor inovatoare, de ex. tehnologie înaltă, tehnologie scăzută, hardware, software etc., folosind biotehnologie, tehnologie digitală, știință societală și alte domenii de inovație.

 

Evenimentul va fi deschis comunității europene de inovatori, startup-uri, producători, comercianți cu amănuntul, cumpărători publici și privați, utilizatori finali etc. de abordare a problemelor iminente ale crizei coronelor (de exemplu, producția rapidă de echipamente, extinderea capacităților de producție, transferul de cunoștințe și soluții dintr-o țară în alta) și pe diverse domenii tehnologice.