Stire

FET Open - idei noi pentru tehnologii radicale noi este un apel în cadrul programului ORIZONT 2020


FET Open - idei noi pentru tehnologii radicale noi este un apel în cadrul programului ORIZONT 2020.

Pentru a vizualiza fișierul sursă, accesati link-ul urmator:  https://ec.europa.eu/info/funding-tenders/opportunities/portal/screen/opportunities/topic-details/fetopen-01-2018-2019-2020;freeTextSearchKeyword=;typeCodes=1;statusCodes=31094501,31094502,31094503;programCode=H2020;programDivisionCode=null;focusAreaCode=null;crossCuttingPriorityCode=null;callCode=H2020-FETOPEN-2018-2020;sortQuery=openingDate;orderBy=asc;onlyTenders=false;topicListKey=topicSearchTablePageState

Provocări specifice:

să pună bazele tehnologiilor viitoare radicale noi, de la orice colaborare interdisciplinară vizionară, care dizolvă granițele tradiționale dintre științe și discipline, inclusiv științele sociale și umaniste.

Acest subiect încurajează, de asemenea, importanța noilor actori în domeniul cercetării și al inovării, printre care se numără tinerii cercetători excelenți, IMM-urile ambițioase de înaltă tehnologie și participanții pentru prima oara la FET, în cadrul programului Orizont 2020 pentru întreaga Europă.

Domeniul de aplicare:

 

se solicită propuneri de cercetare interdisciplinară de ultimă oră cu risc ridicat / cu impact care să aibă următoarele caracteristici ("FET gatekeepers"):

 

· Viziune radicală: proiectul trebuie să abordeze o viziune clară și radicală, condusă de un nou concept tehnologic care provoacă paradigme actuale. În special, cercetarea pentru a avansa pe foaia de parcurs a unei paradigme tehnologice bine stabilite, chiar dacă este de mare risc, nu va fi finanțată.

· Obiectiv tehnologic revoluționar: proiectul trebuie să vizeze o descoperire nouă și ambițioasă între știință și tehnologie, un concept inovativ. În special, cercetarea exploratorie blue-sky, fără un obiectiv tehnologic clar, nu va fi finanțată.

· Cercetare interdisciplinară ambițioasă pentru realizarea progresului tehnologic și care deschide noi domenii de cercetare. Proiectele cu cercetări incrementale cu risc scăzut, chiar dacă sunt interdisciplinare, nu vor fi finanțate.

Riscurile inerente ale cercetării propuse vor fi atenuate printr-o metodologie flexibilă pentru a face față incertitudinilor considerabile din domeniul științei și tehnologiei și pentru a alege direcții și opțiuni alternative.

Comisia consideră că propunerile care solicită o contribuție din partea UE de până la 3 milioane EUR ar permite abordarea corespunzătoare a acestei provocări specifice. Cu toate acestea, acest lucru nu exclude prezentarea și selectarea propunerilor care solicită alte sume.