Stire

In data de 19 Mai 2021 se lanseaza apelul HORIZON „Medical Technology and Devices: from Lab to Patient”, care face parte din programul EIC Transition Challenges 2021 (HORIZON-EIC-2021-TRANSITION-CHALLENGES-01)

In data de 19 Mai 2021 se lanseaza apelul HORIZON „Medical Technology and Devices: from Lab to Patient”, care face parte din programul EIC Transition Challenges 2021 (HORIZON-EIC-2021-TRANSITION-CHALLENGES-01)

Domeniu de aplicare:

Cercetări în stadiu incipient finanțate de UE cu privire la noile tehnologii și dispozitive medicale, care descoperă oportunități unice în beneficiul pacienților și al sprijinului clinicienilor.

Propunerea depusă ar trebui să aibă ca scop:

- Efectuarea cercetării și dezvoltării necesare pentru a trece de la ideaa unei tehnologii la o versiune matură pentru a iniția evaluarea clinică.

- Dezvoltarea unei strategii de exploatare, conturând calitativ și cantitativ calea propusă către pacient și descriind o propunere in care se poate investi.

Propunerile prezentate pot viza orice tehnologie care răspunde unor nevoi importante de sănătate în tratamentul clinic direct și îngrijirea pacienților.

Propunerea dvs. trebuie să se bazeze pe rezultatele (dovada demonstrată a principiului) obținute în cadrul unui proiect eligibil. Deoarece finanțarea de tranziție este o nouă schemă, pentru 2021 este limitată la cereri pe baza rezultatelor generate de următoarele proiecte eligibile:

- Proiecte EIC Pathfinder (inclusiv proiecte finanțate în cadrul programului EIC Pathfinder pilot, Horizon 2020 FET-Open, FET-Proactive) și apeluri FET Flagships (inclusiv apeluri ERANET în cadrul programului de lucru FET)

- Proiecte Proof of Concept ale  European Research Council (ERC)

Data deschidere apel 19 mai 2021

Data inchidere apel: 22 Septembrie 2021

Mai multe deatlii aici: https://ec.europa.eu/info/funding-tenders/opportunities/portal/screen/opportunities/topic-details/horizon-eic-2021-transitionchallenges-01-01;callCode=HORIZON-EIC-2021-TRANSITION-CHALLENGES-01;freeTextSearchKeyword=;matchWholeText=true;typeCodes=1;statusCodes=31094501,31094502,31094503;programmePeriod=null;programCcm2Id=null;programDivisionCode=null;focusAreaCode=null;destination=null;mission=null;geographicalZonesCode=null;programmeDivisionProspect=null;startDateLte=null;startDateGte=null;crossCuttingPriorityCode=null;cpvCode=null;performanceOfDelivery=null;sortQuery=sortStatus;orderBy=asc;onlyTenders=false;topicListKey=callTopicSearchTableState