Stire

INSIDE 2022, eveniment despre inovația în medicină

INSIDE 2022, eveniment despre inovația în medicină

 

Societatea pentru Inovație, Dezvoltare și Educație Medicală – SideMED, a organizat în perioada 15 – 18 decembrie, sub egida Universității de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie „George Emil Palade” din Târgu Mureș, cea de-a treia ediție a Congresului Național cu participare Internațională INSIDE 2022. 

Configurat ca eveniment medical despre inovație, congresul INSIDE a avut loc în sala Aula Magna, a Universității de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie „George Emil Palade” din Târgu Mureș.

Organizatorii Congresului au considerat că este esențială crearea contextului extracurricular în care studenții la medicină și tinerii medici să poată privi spre viitorul profesiei alese, dincolo de informațiile specifice de la baza practicii medicale. De asemenea, și-au propus să contribuie la formarea coerentă pe termen lung a tinerelor generații de medici pentru că medicina de astăzi tinde să difere de medicina de mâine.

Printre lectorii invitați pentru cea de-a doua zi a congresului INSIDE, s-a numărat și doamna Flaviana Rotaru – membru fondator și președinte al Asociației ROHEALTH - Clusterul pentru Sănătate și Bioeconomie, care a abordat subiectul Antreprenoriatului medical – mit și realitate!

Scopul Conferinței a fost de a încuraja participanții la eveniment să descopere fațete neașteptate ale medicinei, nepunând accent pe o singură specialitate sau patologie și de a afla cum își face loc inovația, inventivitatea și imaginația într-un domeniu bazat fundamental pe ghiduri standardizate.