Stire

Master in domeniul CBRN organizat de Universitatea Tor Vergata din Roma

Universitatea Tor Vergata din Roma, partener al proiectului RESIST (REsilience Support for Critical Infrastructures’ through Standardized Training on CBRN) organizeaza un program de masterat in domeniul CBRN.

Programul de studii masterale de nivel 1 (Master), care se desfasoara pe durata a doi ani academici și oferă 120 de ECTS, conform Procesului Bologna, eliberează o diploma de master de nivel 1.

Acest curs își propune să ofere participanților abilități și cunoștințe tehnice și operaționale adecvate, astfel încât să devină jucători cheie în noua zonă a riscurilor CBRNe. Pentru a participa la cursul de master și a obține diploma finală (care are valoare legală în conformitate cu legislația italiană), candidații trebuie să aibă o diplomă de licență de 180 de puncte ECTS sau echivalent. Primul an al cursului prevede prelegeri frontale cu experți care operează în domeniu; al doilea an al cursului prevede instruire practică în facilități internaționale CBRNe.

La sfârșitul programului de masterat, studenții vor primi certificarea  Master de nivel 1 în „Protecția împotriva evenimentelor CBRNe” (120 ECTS).

Taxa pentru programul de  master de nivel 1 este de 15.000 euro.

 

Programul de studii masterale de nivel 2 este dedicat consilierilor factorilor de decizie și se întinde pe o perioadă de un an universitar. Oferă 60 de ECTS și eliberează o diploma de master de nivel doi.

Cursul își propune să ofere participanților abilități tehnice, cognitive și operaționale adecvate pentru a ajuta factorii de decizie să gestioneze riscul CBRNe. Pentru a participa la cursul de master și a obține titlul oficial (care are valoare legală în conformitate cu legislația italiană), candidații trebuie să aibă un masterat de 300 de puncte ECTS sau echivalent.

La sfârșitul programului de masterat, studenților li se va acorda certificarea de nivel 2 a Universității în „Protecția împotriva evenimentelor CBRNe” (60 ECTS).

Taxa pentru cursul de master de nivelul 2 este de 7.000 euro.

Ambele cursuri sunt organizate în module; un singur modul poate fi parcurs separat, iar costul fiecărui modul este de aproximativ 1.500 de euro.

Mai multe detalii aici: https://youtu.be/Sm2-Xn8KNio