Stire

Membrii ROHEALTH finaliști la Gala Cercetării Românești 2023

Membrii ROHEALTH finaliști la Gala Cercetării Românești 2023

Gala Cercetării Românești va avea prima ediție pe 31 ianuarie, la Ateneul Român, începând cu ora 17.00. În cadrul festivității, vor fi premiate realizările celor mai valoroşi cercetători români, din țară și din diaspora.

Această primă ediție se dorește a fi începutul unui eveniment de tradiție, prin care să se recunoască meritele deosebite și rezultatele excepționale din domeniul de cercetare, proiecte aplicate, precum și potențialul de a anticipa și de a aborda provocările viitorului.

Ministerul Cercetării, Inovării și Digitalizării (MCID), spun că

„principiul de la care plecăm este mai bine mai mult pentru mai puțini, decât mai puțin pentru mai mulți, ceea ce implică prioritizarea investițiilor, recunoașterea excelenței și șansa României de a pune în valoare resursa umană de top”.

Juriul este format din reprezentanți ai structurilor guvernamentale și neguvernamentale, cu expertiză în domeniul cercetării științifice. Premiile vor fi acordate pentru cercetare și inovare pentru cercetători individuali și echipe de cercetare, în două categorii: Cercetători cu experiență și Tineri cercetători.

Membrii ROHEALTH s-au înscris la acestă Gală din convingerea că și-au adus și continuă să își aducă o contribuție constantă și notabilă în cercetarea de vârf din România. Iată cele 3 recunoașteri dobândite la categoria II. Tineri cercetători care atestă acest lucru:

UBB (Psihopedagogie) – Cristina Costescu

Universitatea Politehnică București (Inginerie chimică) – Andreea Mădălina Pandele

Universitatea Transilvania (Medicină personalizată) – Lucian Mihai Itu

 

Vă ținem pumnii și ne vedem la Gală!

 

Totul despre Gala Cercetării Românești https://galacercetarii.research.gov.ro.