Stire

Membrii ROHealth finaliști la Romanian Healthcare Awards 2022

Membrii ROHealth finaliști la Romanian Healthcare Awards 2022

Felicitări membrilor ROHealth care se află pe lista finaliștilor în cadrul celei de-a treia ediții a Romanian Healthcare Awards 2022, singura competiție cu juriu internațional dedicată profesioniștilor din sănătate din România.

 

DDS Diagnostic se numără printre Finaliști la categoria “Inovația Medicală a Anului” cu proiectul „Abordări inovative în tratamentul și controlul pacienților infectați cu virusul SARS-CoV-2”. În cadrul proiectului s-au dezvoltat: un sistem microfluidic de tipul „lab-on-a-chip” cu rol în controlul infecției SARS-CoV-2 la pacienții cu forme medii și severe, care se află în curs de validare pre-clinică și un kit RT-PCR pentru detecția SARS-COV-2 din probe de exsudat faringian. În continuarea proiectului, DDS Diagnostic a dezvoltat 1 kit RT-PCR pentru detecția simultană a 3 gene SARS CoV-2, kitul fiind avizat de ANMDMR și pus pe piață.

 

Universitatea de Medicină și Farmacie “Carol Davila” din București, este alături de Finaliști la categoria “Proiectul de Cercetare al Anului”, cu proiectul „Sistem de suport în cloud de decizie clinică pentru îmbunătățirea evoluției leziunilor ateroclerotice în sindroamele coronariene acute (ATHEROSCLEROSYS)” (atherosclerosis.wvf.ro), al cărui scop este de a dezvolta o soluție eficientă (software dedicat) bazată in cloud pentru îmbunătățirea procesului de luare a deciziilor clinice și, în consecință, rezultatul pe termen lung in cazul leziunilor vasculare coronariene “non-culprit” la pacienții cu sindrom coronarian acut.

 

Spitalul Județean de Urgență „Dr. Fogolyán Kristóf” din Sf. Gheorghe cu proiectul „Transplant de țesut liber vascularizat în vederea reconstrucției după rezecții de tumor în regiunea capului și gâtului” la categoria “Calitatea Serviciilor Medicale și Siguranța Pacientului”. Proiectul acordă pacienților cu cancer un tratament de inaltă performanță inovativ în contextul sistemului sanitar public, realizarea acestor intervenții într-un spital mic, județean fiind o performanță.

 

 

Universitatea de Medicină și Farmacie “Grigore T. Popa” din Iași cu proiectul „CENEMED” la categoria “Proiectul de Cercetare al Anului”. Obiectivul general al proiectului este creșterea capacității de cercetare-dezvoltare și de transfer de cunoștințe prin crearea unui centru multidisciplinar de cercetare în domeniile: urgențe cardiovasculare și toxicologice, oncologie pelvina, imunologie și genetică, nefropatologie și gastroenterohepatologie.

De asemenea, Adrian Covic - Profesor Universitar și Prorector al Universității de Medicină și Farmacie „Grigore T. Popa” Iași, se numără printre finaliștii Romanian Healthcare Awards datorită reușitelor privind îngrijirea pacienților renali, la categoria “Medicul Anului” cu proiectul „Îngrijirea multidisciplinară a pacienților cu insuficiență renală”.

 

Clinica de Chirurgie Vasculară a Spitalului Județean de Urgență „Pius Brînzeu” Timișoara. la categoria “Campania Medicală a Anului”, cu proiectul „PreVasc – Prevenție Vasculară” - singura platformă online de prevenție vasculară care pune la un loc informații medicale, pacienți, medici, clinici, cu scopul de a reducere numărul de amputații și decese de cauza vasculară din România.

 

 

 

CardioScience cu proiectul „Dahna - sistem digital integrat de evaluare/automonitorizare a gradului de risc de boală coronariană și atribuire personalizată de planuri terapeutice alimentare pentru reducerea evenimentelor cardiovasculare. Primul pașaport alimentar medical pentru o inimă sănătoasă” la categoria “Inovația Medicală a Anului”. Singura aplicație mobilă de pe piața din România care configurează, în mai puțin de 5 minute, meniuri conform profilului metabolic al utilizatorului, rețetele pentru prepararea lor, dar și lista de cumpărături cu ingredientele și cantitățile necesare.

 

Spitalul Clinic Județean Mureș la categoria “Spitalul Anului” cu proiectul „Lucrări de construcții, reabilitare energetică și lucrări conexe la Secția Oncologie”. 

 

 

 

Cele 7 categorii ale competiției din acest an sunt: „Echipa Medicală a Anului”, „Spitalul Anului”, „Medicul Anului”, „Proiectul de Cercetare al Anului”, „Inovația Medicală a Anului”, „Campania Medicală a Anului”, respectiv „Calitatea Serviciilor Medicale și Siguranța Pacientului”.

În cadrul Ceremoniei, Finaliștii celor 7 categorii ale competiției vor fi premiați cu diplomele de excelență Romanian Healthcare Awards 2022 și tot în cadrul Ceremoniei, 7 dintre finaliști vor primi și trofeele categoriilor. Ceremonia va avea loc vineri, 16 decembrie, ora 19:00, la JW Marriott Grand Hotel din București, Sala Constanța Ballroom.

Membrii ROHealth au aplicat la Romanian Healthcare Awards 2022 pentru că au bucuria, mândria și încrederea că ceea ce fac este ceea ce trebuie oferit pacienților. Vă ținem pumnii și ne vedem la Ceremonie!