Stire

Membrii ROHEALTH nominalizați la Romanian Healthcare Awards 2023

Membrii ROHEALTH nominalizați la Romanian Healthcare Awards 2023

Felicitări membrilor ROHEALTH care se află pe lista finaliștilor în cadrul celei de-a patra ediții a Romanian Healthcare Awards, cel mai amplu eveniment de recunoaștere a inovației și a excelenței din domeniul sănătății, cu juriu internațional – 23 de membri din 10 țări.

 

 

Frontier Consulting Management se numără printre cei nominalizați la categoria “Inovația Medicală a Anului” cu proiectul „PROMED – Soluția inovatoare pentru diagnosticul precoce al cancerului bronhopulmonar și colorectal”. În cadrul proiectului, compania a dezvoltat un software predictiv inovator, activat de inteligența artificială, pentru a fi utilizat în diagnosticul precoce și/sau prevenirea cancerului colorectal și bronhopulmonar, prin analiza răspunsului sistemului imunitar al corpului uman în prezența celulelor canceroase. Soluția dezvoltată valorifică cele mai recente evoluții în genomică, cercetarea cancerului și inteligența artificială pentru a prezice dacă o persoană este expusă riscului iminent de a dezvolta tumori canceroase la nivel pulmonar sau colorectal.

 

 

Dezvoltată de compania Supermedical, platforma de inteligență artificială pentru suport în diagnosticul imagistic – AiForRomania – a fost nominalizat la categoria “Inovația Medicală a Anului” în cadrul competiției Romanian Healthcare Awards. AiForRomania reprezintă o platformă ce furnizează acces la aplicații de inteligență artificială pentru a susține diagnosticul imagistic. Prin intermediul unei singure integrări tehnice, spitalele beneficiază de un portofoliu diversificat de aplicații bazate pe inteligență artificială, ce oferă suport în diagnostic pentru o gamă extinsă de specialități medicale și afecțiuni.

 

 

 

Spitalul Judeţean de Urgență „Dr. Fogolyán Kristóf” a fost nominalizat la categoriile: „Calitatea Serviciilor Medicale și Siguranța Pacientului”, pentru proiectul „Cranioplastii secundare folosind implanturi personalizate din titan realizate prin tehnologie CAD/CAM”, respectiv „Spitalul Anului”, pentru proiectul „iCare – Academia de Spital”.

Academia de Spital „iCare” este un program multianual, unic la nivel național, creat în vederea dezvoltării și perfecționării continue in-house a resursei umane, sub aspectul creșterii competenței, respectiv pentru întărirea culturii organizaționale și creșterea corelativă a calității actului medical. Cel de-al doilea proiect declarat finalist – „Cranioplastii secundare folosind implanturi personalizate, din titan, realizate prin tehnologie CAD/CAM” – se referă la o metodă modernă și precisă de corectare a unor defecte oralo-maxilo-faciale, utilizând tehnologia digitală și o tehnică operatorie inovativă.

 

 

Universitatea de Medicină și Farmacie „Grigore T. Popa” din Iași, este nominalizată la categoria „Inovația Medicală a Anului” cu proiectul „Inima Artificială MAVIS”, în contextul în care transplantul de inimă este o intervenție extrem de rară, din cauza numărului mic de donatori. Echipa Mavis Artificial Heart a înțeles necesitatea acestor dispozitive și din perspectiva pacientului, de aceea, au conceput o inimă artificială totală din titan cu o durabilitate de peste 100 de ani și care poate fi implantată atât pacientului pediatric, cât și celui adult.

 

 

 

 

Tot la categoria „Inovația Medicală a Anului” din partea Universității de Medicină și Farmacie „Grigore T. Popa” din Iași, este declarat finalist și proiectul „AlignSpine – orteză inteligentă pentru corecție posturală activă” în cadrul căruia a fost dezvoltată o orteză inteligentă pentru monitorizarea posturii coloanei vertebrale. Această orteză este conectată la o aplicaţie mobilă, care atenţionează prin vibraţii ori de câte ori persoana are o postură incorectă şi nu se opreşte până nu o corectează.

În cadrul aceleiași universități, prof. dr. Adrian Covic, prorector al Universității de Medicină și Farmacie „Grigore T. Popa” Iași, este nominalizat la categoria „Medicul Anului” cu proiectul „Opriți epidemia de boală cronică de rinichi!”.

 

 

Universitatea de Medicină și Farmacie „Carol Davila” București la categoria „Inovația Medicală a Anului” cu proiectul „Pesar ajustabil pentru prolaps genital”. Este vorba despre un dispozitiv de tip pesar cervical ajustabil, personalizat, pentru prolaps genital, ce poate fi utilizat în medicină, în scop terapeutic la pacientele cu prolaps genital care nu pot fi abordate din punct de vedere chirurgical.

 

 

Cele 7 categorii ale competiției din acest an sunt: „Echipa Medicală a Anului”, „Spitalul Anului”, „Medicul Anului”, „Proiectul de Cercetare al Anului”, „Inovația Medicală a Anului”, „Campania Medicală a Anului”, respectiv „Calitatea Serviciilor Medicale și Siguranța Pacientului”.

În cadrul Ceremoniei, Finaliștii celor 7 categorii ale competiției vor fi premiați cu diplomele de excelență Romanian Healthcare Awards 2023 și tot în cadrul Ceremoniei, 7 dintre finaliști vor primi și trofeele categoriilor. Ceremonia va avea loc vineri, 15 decembrie, începând cu ora 19, la Hotel Crowne Plaza din București.

Membrii ROHEALTH au aplicat la Romanian Healthcare Awards 2023 pentru că au bucuria, mândria și încrederea că ceea ce fac este ceea ce trebuie oferit pacienților.

Vă ținem pumnii și ne vedem la Ceremonie!