Stire

PASII PENTRU AVIZAREA/AUTORIZAREA RAPIDA A PROPUNERILOR DE MATERIALE DE PROTECȚIE, ECHIPAMENTE MEDICALE SAU BIOCID

Asociatia Rohealth vine in intampinarea producatorilor de VIZIERE si nu numai, cu informatii privind avizarea /autorizarea rapida a propunerilor de materiale de protecție, echipamente medicale sau biocid.

Orice producator de materiale trebuie sa parcurga urmatorii pasi pentru avizare:

1. Producatorul trebuie sa se asigure ca respecta Standardele de bază pentru echipamentele de protecție. Standardele se acceseaza in mod gratuit la: https://www.asro.ro/descarca-standarde-covid-19/

2. Se depun la Agenția de Cercetare pentru Tehnică și Tehnologii Militare la adresele: avizare@nbce.ro, acttm@acttm.ro , urmatoarele:

è Documentație tehnica, constând în Specificațiile de fabricație ale produselor însoțite de Cererea privind avizarea tehnică, certificate de conformitate materiale, buletine/ rapoarte de încercări, fișe tehnice, fișe tehnice de securitate pentru produsele chimice etc.

è Minim un produs din fiecare tip/ model pentru care se solicită autorizarea (în afara celor destinate testărilor), care vor rămâne drept contraprobe la autoritatea de avizare tehnică.

è Declarație pe proprie răspundere prin care se va menționa faptul că fișele tehnice/ rapoartele/ buletinele de încercări se referă la materialele utilizate la confecționarea produsului.

Mai multe informatii privind completarea documentelor necesare se pot obtine accesand link: https://www.nbce.ro/index.html