Stire

Pe 8 martie 2022 sesiune de informare și networking pentru proiectul UE „Infrastructura Europeană Federată pentru Date privind Imagini cu Cancer”

In cadrul programului de lucru Europa Digitală 2021-2022, Comisia Europeană a publicat un apel  de propuneri pentru implementarea unei infrastructuri europene federate pentru datele privind imaginile cu cancer.

Pentru a sprijini crearea de rețele și construirea comunității în proiectul HEALTH DATA SPACE – FEDERATED EUROPEAN INFRASTRUCTURE FOR CANCER IMAGES DATA, Comisia Europeană va organiza  pe 8 martie 2022 o sesiune online de informare și networking.

Scopul evenimentului este de a crește gradul de conștientizare cu privire la apel și să ofere părților interesate relevante posibilitatea de a identifica potențiali colaboratori. Participanții se vor putea prezenta pe ei înșiși și domeniile lor de expertiză.

Participarea este gratuită, dar înregistrarea este obligatorie pe site-ul evenimentului până pe 4 martie 2022.

Comisia va selecta lista finală a vorbitorilor. Înregistrările și materialele de la eveniment vor fi disponibile online după eveniment pentru a permite colaborarea ulterioară între părțile interesate.

***

Comisia Europeană dorește să sprijine un singur proiect la scară largă SPAȚIU DE DATE DE SĂNĂTATE – INFRASTRUCTURA EUROPEANĂ FEDERATĂ PENTRU DATE IMAGINILE CU CANCER, care să stabilească și să implemenezea o infrastructură digitală paneuropeană pentru a facilita accesul la imagini cu cancer și la datele aferente pacienților, în deplină conformitate cu datele aplicabile. cerințele de protecție. Infrastructura va fi utilizată de medici, cercetători și inovatori cu scopul final de a lua  decizii clinice mai precise și mai rapide pentru diagnosticare, tratamente și medicină predictivă în îngrijirea cancerului.

Comisia intenționează să pună la dispoziție 18 milioane de euro pentru a sprijini implementarea infrastructurii de imagini cu cancer, care ar trebui să fie suplimentate cu aceeași sumă de finanțare din partea organizațiilor participante. Infrastructura este un element central al Inițiativei europene de imagistică a cancerului în cadrul Planului European de Combatere a Cancerului.

Sursa: https://digital-strategy.ec.europa.eu/en/news/digital-europe-programme-call-proposals-health-data-space-federated-european-infrastructure-cancer