Stire

Premiul cel mare la Evenimentul EUROINVENT 2021 a fost castigat de Universitatea de Medicină și Farmacie “Grigore Popa” din Iași

Salonul Internațional de Invenții EUROINVENT de la Iași este considerat de specialiști cel mai mare salon de inventică din Sud-Estul Europei. Acesta este organizat anual de Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” și Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, Forumul Inventatorilor Români, Europe Direct Iași, sub egida IFIA, WIIPA, sub înaltul patronaj al Ministerului Cercetării, Inovării şi Digitalizării.
Senatul Științific al Fundației Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României este partener al evenimentului Euroinvent de 7 ani. Aflat la cea de-a 13 -a ediție, târgul s-a desfășurat online, în perioada 20-22 mai.
Premiul, în valoare de 10.000 de lei, este oferit de Senatul Științific al Fundației Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României. Acesta a fost câștigat de o echipă a Facultății de Bioinginerie Medicală din cadrul Universității de Medicină și Farmacie “Grigore Popa” din Iași, cu o lucrare inovatoare: „Orteză inteligentă pentru corectarea defectelor posturale”.
Invenția se referă la o orteză inteligentă, dotată cu senzori inerțiali, capabili să calculeze unghiurile de înclinare ale coloanei într-un sistem portabil de monitorizare, care înregistrează variațiile de curbură ale coloanei vertebrale.