Stire

Proiectul ASCAPE - Inteligență artificială care susține pacienții cu cancer din toată Europa

ASCAPE Inteligență artificială care susține pacienții cu cancer din toată Europa

Principalul obiectiv al ASCAPE este de a profita de progresele recente ale TIC în domeniul Big Data, Inteligență Artificială și Învățare Automată pentru a sprijini calitatea vieții și starea de sănătate a pacienților cu cancer. Pentru a-și atinge obiectivul, ASCAPE va crea o infrastructură AI deschisă, care va permite părților interesate din domeniul sănătății (spitale, instituții de cercetare, companii etc.) să-și desfășoare și să execute algoritmii AI local, pe datele lor private.

Proiectul a început în ianuarie 2020 și va dura 3 ani. Consorțiul este format din 15 parteneri din 10 țări europene diferite, care corespund unei structuri bine echilibrate, implicand companii mari, IMM-uri, centre de cercetare, spitale și universități.

In cadrul acestui proiect va fi lansat un apel de proiecte în Ianuarie 2022, ce vizează părțile interesate din domeniul medical și IMM-urile din domeniul AI.

De asemenea, in luna Mai 2021 va avea loc un eveniment de prezentare a proiectului, ce va contine si informatii despre viitorul apel de proiecte.

Mai multe detalii despre proiectul ASCAPE aici: https://ascape-project.eu/