Stire

Raport | Care sunt cele mai importante startup-uri HealthTech din România?

Activize și FreshBlood, cu susținerea EIT Health, Microsoft și Connectmedica, au lansat recent un raport de prezentare generală a startup-urilor românești dinamice din HealthTech, document care acoperă 73 de inovatori din România și se referă la anul 2021.

Chiar dacă HealthTech rămâne un domeniu relativ nou în ansamblu, companiile HealthTech din România s-au dezvoltat semnificativ în ultimii ani, oferind soluții semnificative și intrând și pe piața globală. Impactul COVID-19 in întreaga lume a stimulat și el creșterea sectorului HealthTech.

Companiile sunt împărțite în 5 categorii, în funcție de tipul de soluție pe care o oferă:

- Instrumente pentru pacienți și familii

- Instrumente pentru profesioniștii din domeniul sănătății

- Instrumente pentru instituții

- Instrumente de telemedicină

- Instrumente pentru indivizi preocupați

Unele startup-uri se încadrează în mai multe categorii și, prin urmare, sunt incluse în categoria în care se potrivesc cel mai bine.

 

Suntem onorați să vă împărtășim ca VoxiKids, dezvoltat de Uberpixel care s-a alaturat ROHEALTH în 2021, este prezentat în raport.

Aplicația Voxi Kids este o punte între educație și sănătate, care le permite copiilor să finalizeze un joc interactiv de limbaj bazat pe exerciții de logopedie. Este un produs inovator și accesibil care poate fi folosit de către profesioniști calificați pentru sprijin în timpul ședințelor de logopedie, dar și de părinții care doresc să-și ajute copiii să se perfecționeze acasă.


Vezi aici rezumatul raportului sau raportul pe larg -  https://www.activize.tech/healthtech-overview-report