Stire

ROHEALTH, partener în proiectul PREPARE

ROHEALTH are plăcerea de a anunța că va fi partener în proiectul PREPARE, coordonat de TICBIOMED (Spania), o inițiativă revoluționară care are ca scop stabilirea fundației în vederea stimulării Parteneriatelor pentru Inovare (în engleză, Innovation Procurement), o procedură care ar permite, în particular entităților publice, combinarea cercetării, a inovării și a achizițiilor publice, creând astfel un impact major la nivelul dezvoltării regionale. Proiectul prevede dezvoltare unor planurile de acțiune în 4 regiuni europene – București-Ilfov (Romania), Murcia (Spania), Skåne (Suedia), Oulu (Finlanda) - luând în considerare cadrele normative specifice și reunind toate acțiunile menite să sporească creșterea și competitivitatea.

Acest proiect, finanțat de programul Horizon Europe, urmărește să exploreze stadiul actual al Parteneriatelor pentru Inovare prin intermediul părților interesate implicate, să definească instrumente de politică de inovare cu o abordare bazată pe cerere pentru a obține adoptarea rezultatelor, precum și angajamente durabile din partea factorilor politici de decizie.

ROHEALTH, împreună cu Agenția de Dezvoltare București-Ilfov, va contribui la colectarea de date, la analiza lor și la dezvoltarea un asset de cunoștințe despre situația la nivel european în implementarea de Innovation Procurement. Acesta va fi funcțional pentru crearea unui Program Comun de stimulare a Parteneriatelor pentru Inovare și de planuri de acțiune personalizate pentru regiunile europene partenere. În calitatea sa de cluster industrial, ROHEALTH va promova acest instrument în rândul ecosistemului regional analizând obstacolele și oportunitățile spre stimularea inovației atât în sectorul public cât și în cel privat. 

Pentru mai multe detalii, accesați pagina de LinkedIn oficială a proiectului AICI.