Stire

ROHEALTH prezentă la Forumul Internațional pentru Turismul de Sănătate

În data de 29 octombrie 2019, Asociația ROHEALTH – Clusterul pentru Sănătate s-a alăturat invitației Clusterului Medical Sănătate în România pentru o dezbatere actuală și dinamică pe tematica turismului în sănătate în contextul Strategiei Naționale pentru Turism și a strategiilor organizaționale și sectoriale.

Agenda evenimentului a fost bogată și a propus o serie de subiecte relevante pentru turismul în sănătate din zilele noastre, de la provocările și oportunitățile din învățământ și cercetare și până la aspectele practice, de promovare, management, calitate și parteneriate și colaborări în acest domeniu.

Temele abordate au fost: cercetarea fundamentală în domeniul turismului balnear, clustere și specializare inteligentă în turism, calitatea în turismul de sănătate, educație și formare profesională în domeniul turismului, cu accent pe turismul de sănătate, cooperarea transfrontalieră și prezentarea clusterului inovativ ”Fabrica de Sănătate”.

În cadrul evenimentului au fost realizate activități de diseminare a rezultatelor proiectului HOPE: How oncogenetics predicts&educates

Au fost prezenți cu informații actuale și rezultate ale activităților și cercetărilor realizate:

1. Asociația Română de Balneologie

2. Institutul de Antropologie ”Francisc I. Rainer”

3. Universitarea Spiru Haret

4. Clustero

5. Autoritatea Națională de Management al Calității în Sănătate

6. Organizația Patronală a Turismului Balnear din România

7. Asociația Română de Turism Medical

8. Școala Populară de Arte și Meserioi  Sf. Gheorghe

9. Ministerul Cercetării și Inovării – Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare în Turism