Stire

Conferința & școala de vara - Școala Internaționale de Imagistică cu Aplicații în Medicină (SSIMA).

  

 

În perioada 5-9 septembrie 2022 va avea loc, la Oradea, cea de-a 6-a ediție a Școlii Internaționale de Imagistică cu Aplicații în Medicină (SSIMA).

Evenimentul, organizat de doi dintre membri ROHEALTH, Institutul Național de Cercetare - Dezvoltare în Informatică - ICI București  si Universitatea Politehnica din București, în parteneriat cu Primăria Oradea și aflat sub egida celei mai prestigioase societăți profesionale din acest domeniu, The Medical Image Computing and Computer Assisted Intervention Society (MICCAI) reunește specialiști de talie mondială, profesori de la universități de prestigiu, reprezentanți ai companiilor din domeniu, factorii de decizie politică, precum și participanții din diferite medii profesionale. Lista completă a speakerilor confirmați o găsiți pe: www.ssima.eu, și in atașament.

 

Timp de o săptămâna se vor prezenta si discuta ultimele inovații in domeniul medical precum aplicații ale inteligentei artificiale sănătate (colonoscopia digitala, patient twinning pentru terapia de precizie, algoritmul care determina riscul de deces si momentul apariției acestuia la persoanele cu boli cardiovasculare), ultimele inovații din chirurgie robotică dar si design thinking si investiții in sănătate. Săptămâna este informală. Se pune accent pe înțelegerea profundă și interacțiunea dintre cele două grupuri țintă (med si tech) deoarece interdisciplinaritatea este cea care duce la conceperea de idei inovatoare.

 

 

 

Evenimente:
Conferința academică SSIMA constă în trei tipuri de evenimente:
1. Prelegeri interactive cu cercetători de talie mondială în domeniul tehnologiei medicale,
2. Discuții la masa rotundă între liderii din domeniul sănătății (directori de spitale, factori de decizie politică și alți factori de decizie la nivel înalt) pentru a promova cooperarea și înțelegerea,
3. Sesiuni practice pentru participanți, conduse de cercetători de top și lideri în domeniu, pentru înțelegerea aplicațiilor practice și exersarea muncii în echipă.

De asemenea, vor fi organizate 2 workshop-uri: Deep Learning in Medical Imaging (prof. Bart Romeny, Eindhoven University of Technology) și Fundamental skills in scientific writing and presentations  (prof. Alex Frangi, University of Leeds, UK).

Pentru organizațiile din domeniul sănătății, va fi organizat un panel pe tema managementului situațiilor de urgență si a digitalizării spitalelor precum si provocările care trebuie depășite. Acest panel este dedicat factorilor de decizie politică din România și Israel si va fi găzduit de profesorul Michael Halberthal (Directorul general al spitalului Rambam din Israel).


În cadrul SSIMA, există un spațiu pentru evenimente sociale, care permite participanților și vorbitorilor/prezentatorilor să se cunoască între ei:
- SSIMA Running Team: pentru ediția din 2022, profesorii Alon Wolf, Ron Kimmel și Lihi Zelnik-Manor s-au oferit voluntari pentru a conduce sesiuni de alergare dimineața devreme, pentru a se asigura că mințile sănătoase rezidă în corpuri sănătoase!
- În timpul serilor, invitații și participanții pot decide să extindă procesul de învățare într-un cadru mai informal. Va exista, de asemenea, tradiționala seară de gală, în timpul căreia invitații și participanții se pot întâlni într-o locație elegantă din cadrul orașului Oradea și se pot bucura de compania celorlalți în timpul unei cine

 

Aspecte practice:

Procesul de aplicare va avea loc pana pe data de 31 Iulie 2022 pe pagina https://ssima.eu/application/. Aplicațiile vor fi evaluate de echipa SSIMA în maxim 2 săptămâni de la aplicare, urmând apoi procesul de înregistrare.


Taxele de înscriere sunt următoarele:
Studenți la licență și masterat: 150 EUR
Profesioniști timpurii (doctoranzi): 250 EUR
Profesioniști (din mediul academic, institute de cercetare și medici): 350 EUR
Industrie și altele: 600 EUR

*** Taxele vor acoperi cursurile/sesiunile de laborator, pauzele de cafea și evenimentele sociale.
*** Există oportunități de sprijin financiar disponibile pentru un număr select de participanți, pe baza meritelor și a nevoilor financiare. Vă rugăm să consultați formularul de cerere pentru mai multe informații.

 

Pentru cazare, vă sugerăm Hilton DoubleTree, Ramada by Windham, Continental Forum Hotel, ca opțiuni: pot fi disponibile tarife preferențiale (vă rugăm să verificați cu hotelurile și să nu uitați să menționați SSIMA 2022). De asemenea, se pune la dispoziție un număr limitat de opțiuni de cazare gratuită pentru studenți la Universitatea din Oradea. Acestea constau în camere twin/triple comune cu baie proprie. Specificați interesul în formularul de înscriere la butonul de radio "Campus Accommodation Option". Această cazare va fi alocată în primul rând voluntarilor, în al doilea rând persoanelor care primesc ajutor financiar pentru taxele de participare și în al treilea rând pe baza principiului "primul venit, primul servit".
 

Pentru mai multe informații:
Puteți consulta site-ul  (
 www.ssima.eu ), unde lista de vorbitori va fi actualizată în permanență cu invitații și vorbitorii nou confirmați. De asemenea, puteți găsi informații despre edițiile anterioare și informații interesante despre locul de desfășurare, precum și despre orașul Oradea.

 

Dacă mai aveți întrebări, nu ezitați să ne trimiteți un e-mail la adresa contact@ssima.eu .
Așteptăm cu nerăbdare aplicațiile dumneavoastră!